Kocan Yetmiyor
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Kocan Yetmiyor"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Kocan yetmiyor" ifadesi genellikle bir kadının, evlilik veya ilişki durumundaki memnuniyetsizliğini veya tatminsizliğini ifade etmek için kullanılan bir deyimdir. Bu ifade, kadının mevcut ilişkisinde veya evliliğinde aradığı şeyleri bulamadığını veya ilişkinin yeterince tatmin edici olmadığını belirtir.
"Kocan yetmiyor" ifadesi alaycı veya eleştirel bir tonla kullanılabileceği gibi, daha ciddi bir şekilde de kullanılabilir. Bu terim, kişinin evlilik veya ilişki durumunu değerlendirirken, duygusal veya fiziksel tatmin eksikliğini ifade edebilir. Aynı zamanda, bu ifade ilişki veya evlilik dinamiklerini tartışmak amacıyla kullanılabilir ve taraflar arasında açık iletişim kurmayı teşvik edebilir. Her durumda, bu ifadenin kullanımı saygılı bir dil ve duyarlılık gerektirir, çünkü evlilik ve ilişki konuları kişilerin duygularını etkileyebilir.
Hakaret mi?
Kocan Yetmiyor kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Eylemin (Mahalle kavgası esnasında, komşuya hitaben: Kendine erkek arıyorsun, kocan yetmiyor, sokaklarda erkek arayıp kendini yaptırıyorsun) doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu anlaşıldığından, sanık'ın ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla, tebliğnameye uygun olarak, temyiz davasın esastan reddiyle hükmün (mahkûmiyet) onanmasına...
Yargıtay 18 CD Esas: 2015/9556 Karar: 2015/13923 Tarih: 21.12.2015