O Kadın Beş Kişiyle Yatıyor
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"O Kadın Beş Kişiyle Yatıyor"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"O Kadın Beş Kişiyle Yatıyor" ifadesi, genellikle dedikodu veya kötü niyetli konuşmalarda kullanılan aşağılayıcı bir tabirdir. Bu ifadeyle kişi, söz konusu kadının cinsel ilişkileri veya ilişkileri hakkında olumsuz veya küçümseyici bir yargıda bulunmaya çalışır.
Bu tür ifadeler, genellikle kişileri aşağılamak, dedikodu yaymak veya ahlaki bir önyargı taşıyan düşünceleri ifade etmek amacıyla kullanılır. Kullanırken dikkat edilmesi gereken, insanların mahremiyetini ve saygınlığını zedeleyen ifadelerin kullanılmamasıdır. Hoşgörülü ve saygılı bir iletişimde bulunmak, sağlıklı ve olumlu ilişkilerin temelini oluşturur.
Hakaret mi?
O Kadın Beş Kişiyle Yatıyor kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Eyleme (Sen o kadınla nasıl yatıyorsun, o kadın beş kişiyle yatıyor) ve yükletilen suça yönelik katılan vekilinin temyiz iddiaları yerinde görülmediğinden, tebliğnameye uygun olarak, temyiz davasının esastan reddiyle hükmün (haksız fiile tepki olarak işlendiğinden ceza verilmesine yer olmadığına) onanmasına...
Yargıtay 4. CD Esas: 2020/17773 Karar: 2022/16120 Tarih: 27.06.2022