Manyak Karı
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Manyak Karı"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Manyak Karı" ifadesi, Türkçe'de argo ve kaba bir dille kullanılan bir ifadedir. Bu ifade, kadınları aşağılayıcı veya küçümseyici bir şekilde nitelendirmek için kullanılır ve genellikle olumsuz bir anlam taşır. Terimin içerdiği dil ve anlam, cinsiyet eşitliği ve saygılı iletişim açısından düşündürücüdür.
Bu tür ifadeler, insanlar arasındaki iletişimde saygı ve hoşgörü ilkesine aykırıdır ve cinsiyet eşitliğine zarar verebilir. Toplumda daha saygılı ve olumlu bir dil kullanarak iletişim kurmak, insanların birbirine karşı duyarlı ve anlayışlı olmalarını sağlar. "Manyak Karı" gibi ifadeler, cinsiyetler arasındaki dengeyi zedeler ve insanların birbirine saygılı davranması gereken bir ortamı bozar.
Hakaret mi?
Manyak Karı kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Eylemin (Komşuya hitaben: Sen ne diyorsun manyak kan) doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, güvenlik tedbirinin kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığından, katılan... vekilinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla, tebliğnameye uygun olarak, temyiz davasının esastan reddiyle hükmün (yaş küçüklüğü sebebiyle ceza verilmesine yer olmadığına) onanmasına...
Yargıtay 18. CD Esas: 2016/11681 Karar: 2018/11886 Tarih: 26.09.2018