Halkı İsyan ve Anarşiye Teşvikten Hüküm Giyebilir
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Halkı İsyan ve Anarşiye Teşvikten Hüküm Giyebilir"
Söylemi bir hakaret değil.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Halkı isyan ve anarşiye teşvikten hüküm giyebilir" ifadesi, bir kişinin veya bir grubun, toplumu kışkırtarak veya teşvik ederek huzursuzluk, isyan veya anarşi gibi olumsuz toplumsal olaylara neden olabilecek eylemlerde bulunması durumunda, hukuki yaptırımlarla karşılaşabileceğini ifade eder. Bu ifade, toplumsal düzenin ve güvenliğin korunması amacıyla, halkın huzurunu bozmaya yönelik eylemlerin ciddi sonuçlarını vurgular.
Bu deyim, genellikle hukuki veya toplumsal normları çiğneyen davranışları eleştirmek veya uyarmak amacıyla kullanılırken, aynı zamanda toplumun düzen ve istikrarını korumak için yasaların ve düzenlemelerin önemini hatırlatır. Toplum içinde huzur ve güvenliğin sağlanması, demokratik bir toplumun temel prensiplerinden biridir. "Halkı isyan ve anarşiye teşvikten hüküm giyebilir" ifadesi, kişilerin toplum içinde sorumluluklarına uygun şekilde davranmaları gerektiğini vurgulayarak, hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini hatırlatır.
Hakaret mi?
Halkı İsyan ve Anarşiye Teşvikten Hüküm Giyebilir kelimesi hakaret değildir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Halkı İsyan ve Anarşiye Teşvikten Hüküm Giyebilir demenin cezası yoktur
Kamu Görevlisine Hakaret
Halkı İsyan ve Anarşiye Teşvikten Hüküm Giyebilir demenin cezası yoktur
Cumhurbaşkanına Hakaret
Halkı İsyan ve Anarşiye Teşvikten Hüküm Giyebilir demenin cezası yoktur
Alenen Hakaret
Halkı İsyan ve Anarşiye Teşvikten Hüküm Giyebilir demenin cezası yoktur
Emsal Kararlar
Karar #1
(Sanığın eskiden çalıştığı şirketin yönetim kurulu başkanıyla ilgili haberin üzerine "Hem suçlu hem güçlü: ... başkan...e şantaj yapıyor. Hukuk karşısında suçlu konuma düştü. Halkı isyan ve anarşiye teşvikten hüküm giyebilir" şeklinde yazılar yazarak mahalle sakinlerine dağıtması biçimindeki) eyleme ve yükletilen suça yönelik katılan ... 'in temyiz iddiaları yerinde görülmediğinden, tebliğnameye uygun olarak, temyiz davasının esastan reddiyle hükmün (beraat) onanmasına...
Yargıtay 18. CD Esas: 2015/6321 Karar: 2015/8927 Tarih: 22.10.2015