Kaşarın Kızı
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Kaşarın Kızı"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
Kaşarın Kızı terimi, Türkçe argo bir deyimdir ve bir kadının cinsel ilişkiye olan isteğini ifade eder. "Kaşarın Kızı" kelimesi, argo bir tabir olması nedeniyle toplumda farklı algılanabilir. Bu deyim, genellikle olumsuz bir anlam taşır ve bir kadının ahlaki değerlerine uygun olmayan bir davranış sergilediğini ima eder.
Kaşarın Kızı terimi, kökeni itibariyle argo bir dil kullanımıdır ve cinsel içerikli bir ifade olduğu için dikkatli kullanılması gerekmektedir. Bu terim, kadınların cinsel özgürlüğü ve tercihleri üzerinde yapılan olumsuz değerlendirmelere bir örnek olarak karşımıza çıkar. Toplumda, bu terim genellikle aşağılayıcı bir şekilde kullanılır ve kadınları küçümseyen bir dil kullanımıdır.
Hakaret mi?
Kaşarın Kızı kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Sanığın katılana göndermiş olduğu cinsel taciz içerikli mesajların yanı sıra gönderdiği "Kaşarın kızı" biçimindeki sözlerinin hakaret suçunu oluşturduğu gözetilmeden, "sanığın mesaj çekme eyleminin cinsel taciz amaçlı olduğu, bu nedenle aynı eylemden iki suç olmayacağı" şeklindeki yerinde olmayan gerekçeyle beraat kararı verilmesi kanuna aykırı...
Yargıtay 4. CD Esas: 2013/14193 Karar: 2014/31639 Tarih: 04.11.2014