Toprak Kabul Etmediği İçin Betona Gömülmüş
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Toprak Kabul Etmediği İçin Betona Gömülmüş"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Toprak kabul etmediği için betona gömülmüş" ifadesi mecazi bir deyimdir ve genellikle bir kişinin veya bir durumun ölümü veya kaybolmasıyla ilgili kullanılır. Bu ifade, genellikle birinin ölümünü gizlemek veya belirli bir durumu örtbas etmek amacıyla kullanılır. Deyimin anlamı, kişinin veya durumun ortadan kaldırılmış veya gizlenmiş olduğunu ima eder. Ancak, bu ifade genellikle kötüye kullanım, suç ve yasa dışı faaliyetleri ima etmek için kullanıldığında dikkatli olunması gerekir.
Hakaret mi?
Toprak Kabul Etmediği İçin Betona Gömülmüş kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
(Sanığın alenen "Atatürk deccaldır, en büyük şeytandır, içkicidir, toprak kabul etmediği için betona gömülmüştür" şeklinde sözler sarf etmesine ilişkin) yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün (mahkumiyet) onanmasına...
Yargıtay 16. CD Esas: 2015/156 Karar: 2015/2749 Tarih: 02.10.2015