Anana Sor Bakalım Bu Çocuk Kimden?

Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.

"Anana Sor Bakalım Bu Çocuk Kimden?"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.

  • Hakaret Değil
  • Hakaret

Anlamı


"Anana sor bakalım bu çocuk kimden?" ifadesi, genellikle bir kişinin ya da grubun, başka bir kişinin kimden geldiğini sorgularken alaycı, küçümseyici veya hakaret içeren bir dil kullanarak ifade ettiği bir tabirdir. Bu ifade, genellikle aşağılayıcı bir tonla kullanılır ve hoşgörüsüz bir tavır sergiler. Bu tür ifadeler, insanlar arasındaki olumsuz ilişkileri veya çatışmaları daha da körükleyebilir ve iletişimdeki sorunları artırabilir. Olumlu iletişim ve saygılı davranışlar, daha sağlıklı ve yapıcı ilişkilerin temelini oluşturabilir.

"Anana sor bakalım bu çocuk kimden?" cümlesi Türkçe argo bir ifadedir ve dilimizde sıklıkla kullanılır. Ancak, bu ifade nezaket kurallarına ve uygun konuşma şekline uymadığı için kullanmaktan kaçınmanızı öneririm. Eğer bu soru sorulacaksa "Bu çocuk kimin?" şeklinde ifade etmek daha uygun ve nazik olacaktır.

Hakaret mi?


Anana Sor Bakalım Bu Çocuk Kimden kelimesi hakarettir.

Cezası


Emsal Kararlar


Karar #1

Sanığın katılana gönderdiğini kabul ettiği mektup içeriklerine göre, Sn... şeklinde başlayan mektuptaki "Senin gibi birisinin annesine ve kız kardeşlerine kol kanat germesi gerekirken, aksine onları dedenden büyük moruklara peşkeş çekiyorsun. Anana sor bakalım bu çocuk kimden, kaç babalı olduğunu ispat etsin de sen de gerçeği öğren. Anana ve kardeşlerine peskeş çektiğin yetmiyormuş gibi bir de bu masum günahsız çocuğu kullanarak menfaat sağlamayı bırak' şeklindeki sözlerinin TCK'nın 125. maddesi uyanınca hakaret suçunu oluşturduğu gözetilmeksizin, yasal olmayan ve yerinde görülmeyen gerekçeyle beraat kararı verilmesi kanuna aykırı...

 

Yargıtay 4. CD Esas: 2013/27816 Karar: 2015/37639 Tarih: 12.11.2015

Karar #2

“Sanığın, internette msn aracılığıyla tanıştığı müştekinin, kendisine gönderdiği fotoğrafları kullanarak facebook sosyal paylaşım sitesinde Z. C. kullanıcı adı ile profil sayfası oluşturduğu, sayfaya “Fadime gülün suçu ne, Tüm Güneysınırlı gençlerin gözdesi haline gelen kimden hamile kerkes bunu konuşuyor... cevabı bulana para ödülü bile koymuşlar tüm Güneysınır bu sorunun cevabını arıyo acaba kendi biliyomu?” şeklinde yazı yazarak müştekiye hakaret ettiği iddiasıyla açılan kamu davasında, sanığın suçlamayı kabul etmeyerek, müşteki ile askerliği döneminde internet kafelerdeki bilgisayarları kullanarak msn programı ile görüştüğü, facebook’tan görüşmediği, müştekinin mektupla kendisine bir vesikalık resmini gönderdiği, başkaca resminin olmadığı, müştekinin kendisine başkalarıyla da internette arkadaşlık yaptığını söylediği yönündeki savunması ile Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün İnternet Ortamında işlenen Suçlarda Uluslararası Ceza İstinabe İşlemlerine ilişkin yazısına göre, google, yahoo, facebook, skype, hotmail, twitter, youtube gibi internet ortamında yaygın olarak kullanılan yer sağlayıcı firmaların merkezinin Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunduğu, ABD mevzuatına göre, internet ortamında işlenen suçlara ilişkin trafik bilgileri, yer sağlayıcılar veya erişim sağlayıcılar tarafından 90 gün süreyle saklandığı, bu süre içinde resmi otoritelerce başvurulduğunda anılan saklama süresine 90 gün daha ilave edildiği belirtilmiş olmakla, aradan geçen süre nedeniyle facebook sosyal paylaşım sitesine fotoğraf yüklemesi yapan bilgisayara ait IP bilgilerinin tespitinin mümkün olmaması karşısında, sanığa atılı suç sabit olmadığından beraatine karar verilmesinde isabetsizlik görülmemiş, tebliğnamede eksik kovuşturma nedeniyle bozma öneren düşünceye iştirak edilmemiştir.

Yargıtay 4.C.D. Esas: 2013/26590 Karar: 2014/14164 Tarih: 09.06.2014

"Anana Sor Bakalım Bu Çocuk Kimden?" kelimesi hakkında daha fazla bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.