Elin Herifinin Altına Yattın
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Elin Herifinin Altına Yattın"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Elin Herifinin Altına Yattın" argo ve küfürlü bir dil içeren bir terimdir ve genellikle aşağılayıcı bir şekilde kullanılır. Bu kelime, genellikle cinsel içerikli bir hakaret veya aşağılama olarak kullanılır ve özellikle kadınları hedef alırken kullanıldığında oldukça cinsiyetçi ve hoşgörüsüz bir ifade olabilir. Bu ifade, insanlar arasında hoşgörüsüzlüğe ve saygısızlığa yol açabilecek ağır bir hakarettir. Bu tür küfürlü ifadeler, olumsuz duyguları artırabilir ve iletişimde olumsuz sonuçlara yol açabilir.
Hakaret mi?
Elin Herifinin Altına Yattın kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Hakaret suçuna ilişkin tanık...'in soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde sanığın katılana telefonda "İki köpek için elin herifinin altına yattın" şeklindeki sözleri sarf ettiğini açıklaması karşısında, tanık in kovuşturma evresinde ayrıntılı ifadesi alınmadan ve önceki anlatımları yöntemince tartışılıp reddedilmeden, yerinde görülmeyen ve yetersiz gerekçeyle beraat kararı verilmesi kanuna aykırı...
Yargıtay 18. CD Esas: 2013/25502 Karar: 2014/19535 Tarih: 29.05.2014