Götünüzü Ben Kurtarıyorum
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Götünüzü Ben Kurtarıyorum"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Götünüzü ben kurtarıyorum" ifadesi, genellikle argo ve kasıtlı olarak saygısız bir üslupla kullanılan bir tabirdir. Bu ifade, bir kişinin kendisinin veya başkalarının zor durumda olduğu veya yardıma ihtiyaç duyduğu bir durumda, bunu çözebileceğini veya sorunları çözmek için gerekli yeteneklere sahip olduğunu iddia ederken kullanılır.
Bu ifade, genellikle alaycı veya küçümseyici bir ton içerir ve kişinin kendi yeteneklerini abartma veya karşı tarafı küçümseme amacı taşır. İfadede "götünüzü kurtarıyorum" ifadesi, dilin kabalığı ve olumsuzluğu nedeniyle yaygın olarak hoş karşılanmaz. Daha saygılı ve uygun bir dil kullanarak iletişim kurmak, daha olumlu ve sağlıklı etkileşimler sağlamaya yardımcı olabilir.
Hakaret mi?
Götünüzü Ben Kurtarıyorum kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Somut olayda, sanığın müştekiler... ve...'e "Sizin götünüzü ben kurtarıyorum" diyerek hakarette bulunduğu şeklinde iddianamede anlatılan ve mahkemece kabul edilen eylemi nedeniyle TCK'nın 43. maddesi hükümlerinin uygulanması gerekirken, her müşteki için ayrı ayrı ceza verilmesi bozmayı gerektirmiş...
Yargıtay 18. CD Esas: 2017/2641 Karar: 2017/5803 Tarih: 15.05.2017