Hangi Projesin Sen
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Hangi Projesin Sen"
Söylemi bir hakaret değil.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Hangi Projesin Sen" ifadesi, sert veya argo bir tonla kullanıldığında karşısındaki kişiye kim olduğunu sormak yerine daha alaycı veya küçümseyici bir ifade olarak kullanılır. "proje" kelimesi, Türkçede kullanılan bir argo ifade olup, karşısındaki kişiye karşı daha yakın bir üslup kullanmak veya duygusal bir vurgu eklemek amacıyla kullanılır. Ancak "proje" kelimesi, yaygın olarak kabul edilen saygılı ve resmi bir ifade değildir.
"Hangi Projesin Sen" ifadesi, argo ve hoş olmayan bir üslupla kullanıldığında, kişiye karşı alay etme, küçümseme veya aşağılama amacını taşıyabilir. Bu ifade genellikle olumsuz bir ton içerir ve iletişimde karşısındaki kişiye saygı göstermek yerine onu küçümsemeyi hedefler. Bu tür ifadeler, olumlu ve yapıcı bir iletişim sağlamaktan ziyade gerilimi artırabilir ve olumsuz bir etki yaratabilir.
Hakaret mi?
Hangi Projesin Sen kelimesi hakaret değildir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Hangi Projesin Sen demenin cezası yoktur
Kamu Görevlisine Hakaret
Hangi Projesin Sen demenin cezası yoktur
Cumhurbaşkanına Hakaret
Hangi Projesin Sen demenin cezası yoktur
Alenen Hakaret
Hangi Projesin Sen demenin cezası yoktur
Emsal Kararlar
Karar #1
... İl Başkanlığınca terör olaylarımın artması ve ülkemizin çeşitli yerlerinden şehit haberleri gelmesi üzerine... tarihinde terör olaylarını protesto etmek amacıyla düzenlenen toplantıda…. İl Başkanı olarak görev yapan sanık...'in "Öldüremezsin benim Mehmetçiğimi, öldüremezsin benim polisimi, bize düşmanlık tohumu atamazsın, 400 vekile 400 şehit hesabını yaptın, Allah'ın kitabında mı var, Türkiye'nin başına bela olacak diye özel mi gönderildin, hangi projesin sen, nesin, git kardeşim, otur çoluğunun çocuğunun yanında, ayakkabı kutularındaki parayı say, sana mı kalmış Aleviliği yerde aşağılamak" şeklinde sözleri söylediği olayda, demokratik bir toplumda siyasetçilere diğer siyasetçileri, hükümet mensuplarını ve kamu görevlilerini eleştirme ve onlar hakkında yorum yapma hakkı tanınmış olduğu, seçmenlerini temsil eden, onların taleplerini, endişelerini ve düşüncelerini politik alana aktaran ve çıkarlarını savunan, seçilmiş kimseler için ifade özgürlüğünün özellikle değerli olduğu, bu sebeple müdahale eğer bir siyasetçinin ifade özgürlüğüne yönelik ise başvuruların çok daha sıkı bir denetimden geçirilmesi gerektiği göz önüne alındığında ve sanığın konuşma içeriği bir bütün olarak değerlendirildiğinde, sözlerinin ağır eleştiri niteliğinde olup mağdurun onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyuta ulaşmadığı, bu nedenle sanığa atılı Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurları itibarıyla oluşmadığı kabul edilmelidir.
Yargıtay CGK Esas: 2017/16-1106 Karar: 2021/481 Tarih: 19.10.2021