Herkes Karını Beceriyor
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Herkes Karını Beceriyor"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Herkes Karını Beceriyor" ifadesi, genellikle argo veya küfürlü bir dil içeren ahlaki olmayan bir ifadedir. Bu ifade, kişinin cinsel bir ilişki yaşadığı bir kadını aşağılamak veya küçümsemek amacıyla kullanılır. Bu tür ifadeler, cinsiyetçilik, cinsel nesneleştirme ve ayrımcılık gibi olumsuz davranışları teşvik edebilir.
Bu ifade, toplumsal olarak kabul edilemez ve saygısız bir dil kullanımına örnektir. İnsanlar arasında saygı, eşitlik ve anlayış temelinde iletişim kurmanın önemi vurgulanmalıdır. Cinsel nesneleştirmeyi ve aşağılayıcı ifadeleri kullanmaktan kaçınılmalı ve başkalarına karşı hoşgörülü ve saygılı bir tutum sergilenmelidir.
Hakaret mi?
Herkes Karını Beceriyor kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Sanığın katılana gönderdiği ve yeminli tercüman aracılığı ile tercüme edilen mesajların (... 'de herkes karını beceriyor) katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olup hakaret suçunun sabit olduğu gözetilmeksizin, yerinde olmayan gerekçe ile beraat kararı verilmesi kanuna aykırı....
Yargıtay 18. CD Esas: 2015/4490 Karar: 2015/9441 Tarih: 28.10.2015