Kahpe Doğurduğusun
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Kahpe Doğurduğusun"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Kahpe doğurduğun" ifadesi, argo bir dilde kullanılan aşağılayıcı ve küfürlü bir ifadedir. Bu ifade, kişiyi aşağılamak, hakaret etmek veya küçümsemek amacıyla kullanılır. "Kahpe doğurduğun" terimi, genellikle öfke, kızgınlık veya alaycı bir üslupla kullanılır.
Bu tür argo ifadeler, hoşgörüsüz ve saygısız bir iletişimi yansıttığı için toplumsal normlara aykırıdır. Saygılı ve olumlu bir iletişim sağlamak, insanlar arasında sağlıklı etkileşimleri teşvik etmek için önemlidir. Hakaret veya aşağılayıcı ifadeler kullanmak, genellikle olumsuz etkileşimlere ve anlaşmazlıklara yol açar. Daha yapıcı ve saygılı bir dil kullanarak iletişim kurmak, daha olumlu sonuçlar elde etmeye yardımcı olabilir.
Hakaret mi?
Kahpe Doğurduğusun kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Sanığın yakınanın gıyabında, yakınanın kızına söylediği "Sen kahpe doğurduğusun, senin annen de belli, baban da belli, biz senin anneni de biliyoruz, senin annen kahpe" biçimindeki sözlerin yakınanın kızının yani sıra yakınanın kendisinin onur, şeref ve saygınlığını da rencide edici nitelikte olduğu, yakınana yönelik hakaretin olay yerinde bulunan tanıklar ve... tarafından da duyulmuş olması yakınanın kızı ve damadı olan ... ile...'in yakınana yönelik hakarette olayın tarafı olmayıp ihtilat unsurunun oluşumunda göz önünde bulundurulmaları gerektiği, bu suretle sanığın üzerine atılı gıyapta hakaret suçuna yönelik ihtilat unsurunun da oluştuğu gözetilmeden, delillerin takdirinde yanılgıya düşülerek sanık hakkında yazılı şekilde beraat kararı verilmesi bozmayı gerektirmiş....
Yargıtay 2, CD Esas: 2011/25939 Karar: 2013/4875 Tarih: 11.03.2013