Karınla Birlikte Olmak İstiyorum
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Karınla Birlikte Olmak İstiyorum"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
Karınla Birlikte Olmak İstiyorum ifadesi, Türkçe argo dilinde kullanılan bir deyimdir. Bu ifade, bir kişinin bir şeyi yapmak için çok büyük bir istek duyduğunu veya bir şeyi çok istediğini ifade etmek için kullanılır. Genellikle beklenmedik bir isteği veya talebi vurgulamak için kullanılan bir deyimdir.
Bu deyim, bir şeyi elde etme arzusu veya bir hedefe ulaşma isteğiyle ilgili olabilir. Örneğin, bir kişi bir yemeği çok seviyor ve onunla birlikte olmak istediğini ifade etmek için bu deyimi kullanabilir. Aynı şekilde, bir kişi bir filmi çok beğeniyorsa ve o filmle birlikte olmak istediğini söyleyebilir.
Hakaret mi?
Karınla Birlikte Olmak İstiyorum kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Sanıklar hakkında sarkıntılık ve sanık hakkında müessir fiil suçlarından kurulan hükümlere ilişkin yapılan incelemede, mağdurenin eşi ...'i telefonla arayarak "Karınla birlikte olmak, sevişmek istiyorum" şeklinde sözler sarf eden sanık...'in eyleminin hakaret suçunu oluşturup oluşturmadığının değerlendirilmesinde zorunluluk bulunması bozmayı gerektirmiş...
Yargıtay 5. CD Esas: 2004/6145 Karar: 2005/22607 Tarih: 01.12.2005