Kitabını Sikerim
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Kitabını Sikerim"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Kitabını sikerim" ifadesi, genellikle aşağılayıcı, küfürlü veya saldırgan bir dil kullanarak, birinin çabalarını, emeğini veya yaptığı işi değersizleştirmeyi amaçlayan bir ifadedir. Bu ifade, kişisel bir saldırı veya hakaret içerir ve karşısındaki kişiyi aşağılamak veya incitmek amacını taşıyabilir.
"Kitabını sikerim" ifadesi genellikle cinsel içerikli bir dil içerir ve oldukça hoşgörüsüz ve saygısız bir ifadedir. Bu tür ifadeler kullanırken insanların duygularını incitmemek ve saygılı bir dil kullanmak önemlidir. Bu tür ifadeler, olumsuz bir iletişim biçimi olarak görülebilir ve karşılıklı anlayışı ve saygıyı zedeler.
Hakaret mi?
Kitabını Sikerim kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Sanığın mağdura "Kitabını sinkaf ederim" diyerek hakaret etmesi biçimindeki eyleminin TCK'nın 125/3-c maddesindeki kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle hakaret suçunu oluşturduğu gözetilmemiş ise de karşı temyiz olmadığından bozma yapılamayacağı anlaşıldığından....
Yargıtay 18. CD Esas : 2015/8663 Karar: 2015/10863 Tarih: 11.11.2015