Küçük Emrah Görünümlü Nuri Alço
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Küçük Emrah Görünümlü Nuri Alço"
Söylemi bir hakaret değil.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Küçük Emrah Görünümlü Nuri Alço" ifadesi, Türk popüler kültüründe sıkça kullanılan bir tabirdir. Bu ifade, genellikle bir kişinin veya bir şeyin, belirli bir kişi veya karaktere benzerliğini alaycı bir şekilde ifade etmek için kullanılır. "Küçük Emrah," Türk sinemasının ünlü dönemlerinden birinde popüler olan ve romantik dram türünde filmlerde oynayan Türk oyuncu Emrah'ı temsil eder. "Nuri Alço" ise komedi türündeki filmler ve skeçlerle tanınan bir başka Türk oyuncudur. Bu ifade, genellikle bir kişinin fiziksel görünümünden veya davranışlarından dolayı hem duygusal hem komik bir şekilde iki farklı karaktere benzemesini vurgular.
Birisi, arkadaşının belli bir saç kesimi ve giyim tarzı nedeniyle hem Küçük Emrah'a hem de Nuri Alço'ya benzediğini düşünüyorsa, bu ifadeyi kullanarak arkadaşını alaycı bir şekilde tanımlayabilir: "Bak hele, Küçük Emrah görünümlü Nuri Alço geldi." Bu tür ifadeler genellikle espri amacıyla kullanılır ve karşılıklı gülüşmelere neden olabilir. Ancak, kullanırken karşıdaki kişinin duygularını incitmeyecek şekilde ve uygun bir dil tonuyla kullanmaya dikkat etmek önemlidir.
Hakaret mi?
Küçük Emrah Görünümlü Nuri Alço kelimesi hakaret değildir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Küçük Emrah Görünümlü Nuri Alço demenin cezası yoktur
Kamu Görevlisine Hakaret
Küçük Emrah Görünümlü Nuri Alço demenin cezası yoktur
Cumhurbaşkanına Hakaret
Küçük Emrah Görünümlü Nuri Alço demenin cezası yoktur
Alenen Hakaret
Küçük Emrah Görünümlü Nuri Alço demenin cezası yoktur
Emsal Kararlar
Karar #1
Sanığın internet sitesinde müşteki hakkında yazdığı kabul edilen yazının (Küçük Emrah görünümlü Nuri Alço) muhatabın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı hitap tarzı niteliğinde olduğu, dolayısıyla hakaret suçunun unsurları itibariyle oluşmadığı gözetilmeden sanık hakkında mahkumiyet kararı verilmesi kanuna aykırı....
Yargıtay 4. CD Esas: 2020/9770 Karar: 2020/18385 Tarih: 26.11.2020