Organize İşler
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Organize İşler"
Söylemi bir hakaret değil.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Organize İşler" genellikle planlı ve disiplinli bir şekilde yürütülen, genellikle yasa dışı veya çıkar amaçlı faaliyetleri ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bu ifade, genellikle suç örgütlerinin veya yasa dışı grupların faaliyetlerini planlayarak gerçekleştirdikleri işleri tanımlamak için kullanılır. "Organize İşler," genellikle gizli veya karmaşık bir şekilde yürütülen faaliyetleri ifade etmek amacıyla kullanılır.
"Organize İşler" terimi aynı zamanda argo bir ifade olarak da kullanılabilir ve bazen mizahi bir anlam taşıyabilir. Bu tür kullanımlarda, genellikle karmaşık veya düzenlenmiş bir şekilde yapılan herhangi bir işi ifade edebilir. Özellikle Türk popüler kültüründe, "Organize İşler" ifadesi, suç komedisi veya mizahi bağlamda kullanılan esprili bir deyim olarak da bilinir.
Hakaret mi?
Organize İşler kelimesi hakaret değildir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Organize İşler demenin cezası yoktur
Kamu Görevlisine Hakaret
Organize İşler demenin cezası yoktur
Cumhurbaşkanına Hakaret
Organize İşler demenin cezası yoktur
Alenen Hakaret
Organize İşler demenin cezası yoktur
Emsal Kararlar
Karar #1
Somut olaya gelince, sanığın gazetedeki köşe yazısında yer alan sözlerinin (Yerel gazetede, ilçeden ayrılan Mal Müdürü hedef alınarak: Organize işler bunlar... Tabii biz normal insanlar için bir anlam ifade etmese de bazı organize iş yapanlar için acı bir kayıp olmuş, daha nasıl olmasın. İki daire, lüks bir ev, arsa gibi maşallah birçok emekli ikramiyesi hak edecek kadar servet yapmış değerli müdürüm. Aslında tebrik etmek lazım beyefendiyi. Zorla almamıştır ki, de hep teklifle gelir bu işler. Ha unutmadan giderayak yine kıyağını yapmış saygıdeğer büyüğümüze,... yanındaki arsayı devletten çıkartıp devletin adamına tapu kestirmiş bile. Valla helal olsun, ben böyle organize işleri argon) haber niteliğinde olduğu ve müştekinin onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta olmayıp rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı hitap tara niteliğinde olduğu, dolayısıyla hakaret suçunun unsurları itibari ile oluşmadığı gözetilmeden, sanığın beraatı yerine mahkumiyetine karar verilmesi bozmayı gerektirmiş...
Yargıtay 18 CD Esas: 2019/9469 Karar: 2020/5621 Tarih: 04.03.2020