Padişahın Sol Taşağı
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Padişahın Sol Taşağı"
Söylemi kesinlikle bir hakaret.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Padişahın Sol Taşağı" ifadesi, argo ve küfürlü bir dil içeren, aşağılayıcı ve ahlaki değerleri çiğneyen bir terimdir. Bu ifade, genellikle bir kişiyi aşağılamak, hakaret etmek veya küçümsemek amacıyla kullanılır. "Padişahın Sol Taşağı" terimi, cinsellikle ilgili bir argo ifadeyi içerdiğinden, oldukça kabul edilemez ve saygısız bir ifadedir.
"Padişahın Sol Taşağı" ifadesi, dilin ahlaki ve saygılı kurallarını ihlal eden cinsel içerikli bir hakarettir. Bu tür ifadeler, insanlar arasında olumsuz duyguları artırabilir, saygıyı zedeler ve sağlıklı iletişimi engeller. İletişimde daha saygılı, olumlu ve yapıcı bir dil kullanmak, olumsuz etkileşimleri azaltabilir ve daha sağlıklı ilişkiler kurmayı destekleyebilir.
Hakaret mi?
Padişahın Sol Taşağı kelimesi hakarettir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası.)
Kamu Görevlisine Hakaret
Kamu görevlisine hakaret suçunun cezası alt sınırı bir yıldan az olamaz. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1 yıla çıkarılır. (Ceza 1 yıldan az olamaz.)
Cumhurbaşkanına Hakaret
Cumhurbaşkanına hakaret suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. (1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası.)
Alenen Hakaret
Hakaret suçu alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. Önce temel ceza belirlenir. Sonrasında ceza 1/6 oranında arttırılır. (Ceza 1/6 oranında arttırılır.)
Emsal Kararlar
Karar #1
Eylemin (Uygunsuz işlem talebini reddeden adli sicil bürosu memuruna hitaben: Sen kimsin, padişahın sol t.şağı mısın) doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu anlaşıldığından, sanık...'in ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla, tebliğnameye uygun olarak, temyiz davasının esastan reddiyle hükmün (mahkumiyet) onanmasına...
Yargıtay 18. CD Esas: 2018/2357 Karar: 2018/8677 Tarih: 04.06.2018