Seni Beklemek Zorunda Değilim
Anlamını, hakaret olup olmadığını, cezasını ve emsal kararları ögrenin.
"Seni Beklemek Zorunda Değilim"
Söylemi bir hakaret değil.
- Hakaret Değil
- Hakaret
Anlamı
"Seni Beklemek Zorunda Değilim" ifadesi, genellikle bir kişinin başka bir kişiye karşı olan beklentilerini veya sabrını kaybettiğini, artık onunla ilgilenmeyeceğini veya onunla vakit harcamayacağını ifade etmek amacıyla kullanılan bir deyimdir. Bu ifade, kişinin karşı tarafın taleplerini veya beklentilerini karşılamaya isteksiz olduğunu veya ilişkisini sonlandırabileceğini belirtirken kullanılır.
"Seni Beklemek Zorunda Değilim" ifadesi, bazen karşısındaki kişiye bir uyarı veya son şans verme anlamı da taşıyabilir. Bu ifadeyle bir kişi, karşı tarafın harekete geçmemesi veya istenilen şekilde davranmaması durumunda, ilişkinin veya iletişimin sonlanabileceğini belirtebilir. İletişimde açık ve net bir şekilde duygu ve düşünceleri ifade etmek önemlidir, ancak bunu yaparken saygı ve nezaket kurallarına uygun bir dil kullanmak da önemlidir.
Hakaret mi?
Seni Beklemek Zorunda Değilim kelimesi hakaret değildir.
Cezası
Vatandaşa Hakaret
Seni Beklemek Zorunda Değilim demenin cezası yoktur
Kamu Görevlisine Hakaret
Seni Beklemek Zorunda Değilim demenin cezası yoktur
Cumhurbaşkanına Hakaret
Seni Beklemek Zorunda Değilim demenin cezası yoktur
Alenen Hakaret
Seni Beklemek Zorunda Değilim demenin cezası yoktur
Emsal Kararlar
Karar #1
Yargılamaya konu somut olayda, Aile Mahkemesi' nin ... D. İş sayılı dosyasında yapılan keşif sarasında sanığın hakime söylediği "Sen beni bekletiyorsun, iki saattir seni bekliyorum, seni beklemek zorunda değilim, bizim de hakim akrabamız var, biz çok hakim gördük, ne gecikiyorsun, seni beklemek zorunda değilim, işe gitmediğim için 100 liradan oldum, burası babamın evi babamı evden çıkartamazsınız" şeklindeki ifadeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde, mağdurun onur, şeref ve saygınlığını rencide edici nitelikte olmayıp nezaket sınırlarını aşan ağır eleştiri niteliğinde olduğu ve hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, kanuni olmayan ve yerinde görülmeyen gerekçe ile mahkumiyet kararı verilmesi kanuna aykırı...
Yargıtay 4. CD Esas: 2020/16759 Karar: 2022/16959 Tarih: 05.07.2022